Wat als eerste te doen?

 

Deze week is in mijn hoofd een hectische en chaotische week. Iedereen heeft wel eens dat je op maandag de week in gaat en denkt: 'Hoe ga ik het deze week allemaal rondbreien. Nou, zo een week heb ik dus nu. Er staat zoveel gepland dat de agenda overuren maakt. Hoe jaloers kun je dan zijn op Robin die zich niet zo druk maakt. Mijn hoofd slaat min of meer een beetje op hol.

 

Ik moet wel bekennen dat er heel veel leuke dingen op de planning staan. Het hoogtepunt is het huwelijk van mijn broertje Jan en zijn vriendin Annemiek aanstaande zaterdag 27 augustus. Het huwelijk waarbij ik ceremonieel verbinder mag zijn. De teksten voor de ceremonie zijn geschreven, de puntjes zijn, na een feiten check met het bruidspaar, op de i gezet. Een mooie dag vol liefde staat te wachten.

 

Maar voordat het zover is moet er zoveel gebeuren, het lijstje in mijn hoofd moet worden afgewerkt. Heeft u enig idee wat er allemaal gedaan 'moet' worden? Houd u vast:

 

Het huis moet schoon worden achtergelaten. Een hele rare tik die ik van mijn moeder heb geërfd. Toen wij vroeger vanuit Zeeland naar de Veluwe op vakantie gingen was er altijd schoonmaakstress en opruimstress. Het begin van de vakantie was dus niet echt relax te noemen. Maar nu doe ik hetzelfde, oeps!

 

Mijn koffers moeten ingepakt worden zowel voor de vakantie naar Spanje als alle attributen voor de trouwdag. De eerste spullen zijn al in mijn auto gelegd, voordat ik het vergeet, waaronder de zonnebril op sterkte van mijn zwager Niels. Als u mij een beetje kent weet u dat ik altijd genoeg kleding bij me wil hebben om nog eens van setje te wisselen. Dus het uitzoeken van de juiste kleding is gisteren al begonnen.

 

Vanavond gaan we weer op reis naar onze mooie Zuiderburen. Nog even op bezoek bij moeder en schoonmoeder voordat we allemaal op reis gaan. Noem je dat afscheid nemen? Ach, elkaar een goede vakantie wensen en vooral veel plezier gunnen. We hopen elkaar op 5 september in het mooie Zeeland weer te treffen.

 

Ook moet er nog gewerkt worden deze week, nog enkele uitvaarten vragen mijn liefdevolle aandacht. Vrijdagmiddag om 17.00 uur sluit ik de laatste uitvaart voor de vakantie af om dan als de wiedeweerga op reis te gaan naar Helmond.

 

Mijn lijstje is nog niet af. Er moeten nog enkele columns geschreven worden met een deadline van donderdagmiddag 18.00 uur. De content staat in grote lijnen op mijn pc, maar de finishing touch moet nog gebeuren, iets wat soms langer duurt dan het schrijven van de grote lijnen.

 

Het is dus al met al een drukke week, mijn lichaam snakt naar rust en uit staan. Want uit staan is soms zo belangrijk. We kijken er enorm naar uit.

 

Nog een paar dagen, dat moet te overleven zijn.