Dankbaarheid

 

Vanmiddag had ik plotseling tijd om door de stad te lopen, eigenlijk was het noodzaak want ik moest mijn auto ver van mijn huis parkeren, nergens was plaats!     Met mijn ouders was ik naar Domburg geweest, gewoon zomaar! Maar om dan, bij terugkomst in Middelburg de auto kwijt te kunnen is in het weekend een ware crime. Meestal probeer ik op zaterdag de auto te laten staan vanwege het parkeerprobleem, maar moeders belde. En als moeders belt dan neem ik op:

 

Moeders belde met de vraag of ik zin had om mee te gaan naar Domburg en natuurlijk had ik daar zin in. Domburg ken ik van binnen en van buiten maar met mijn ouders samen was het toch extra gezellig. Een koffie met een Brusselse wafel op het terras, een geurkaars bij de Rituals, Pinkeltje in Zeeland bij de boekhandel en een geurtje voor in de auto. Met een goodiebag weten we de auto weer te vinden.

 

Waarom vertel ik dit? Ik vertel dit omdat ik zo blij met mijn ouders ben! Het was lang geleden dat we gedrieën op pad waren. De drukte van het leven slokt ieder van ons op maar wat waren de uren in Domburg geweldig! Magisch bijna om met je ouders door de gezellige straat te slenteren. Moeders gearmd in de mijne, kijkend naar de hoge prijzen in de te dure toeristenwinkels. Vader die buiten een sigaret rookt en met groot geduld op ons wacht totdat wij de prutsels en troepjes gezien hebben. Gouden momenten die ik in mijn onzichtbare maar voelbare herinneringenbox stop.

 

Inmiddels was het bijna vier uur en ik stap weer in mijn auto naar Middelburg, wetend dat ik mijn auto niet kwijt ga raken in de buurt van mijn huis. En inderdaad, mijn auto staat nu bij De Dam, aan het einde van de winkelstraat. Normaal gesproken kan ik daar van balen, maar nu niet. De momenten in Domburg gaven mij vleugels, het zonnetje scheen zoals het alleen in de herfst kan schijnen, laag hangend, zonnestralen in de ogen maar wat voelde het zalig.

 

Terwijl ik naar huis loop kijk ik om me heen naar de prachtige Middelburgse huizen en gebouwen, wat woon ik prachtig. De lange Jan staat stoer boven de stad te pronken, wat een geweldig gezicht!

 

Deze zaterdag stemt me dankbaar, hoe mooi is dat? Straks komt mijn vriend thuis en maken we er een mooi weekend van, dankbaarheid ten top!

De zorgen van alledag waren even wat verder weg, even was het erg gelukzalig.

 

Ik kan er weer even tegen! Dankjewel pap en mam